Kezdőlap | Kapcsolat |
2017. szeptember 24.
Főmenü
Nyitvatartás
Üzleteink
Cégünkről
Kapcsolat
Üzemi termelés
Cukrászat
Pékáruk
Újdonságok
Receptek
Rendezvényekhez
Kereső
Ön melyik pékárut fogyasztja leginkább?
 
Bemutató
pana-021a.jpg
Aranygaluska Nyomtatás

Image 

Hozzávalók:
Tésztához: 25 dkg finom liszt, 2,5 dkg margarin, 2,5 dkg élesztő, 2,5 dkg cukor, 1 tojás, 1,5 dl tej, 2-3 csipet só, 1 citrom reszelt héja.
Külön; 10 dkg darált dió, 10 dkg cukor valamint az olvasztott margarin, ebbe tesszük a tésztát, majd megforgatjuk a cukros dióban.

Vanília mártáshoz:1 l tej, 1 csomag vaníliás cukor, 1 csomag vaníliás pudingpor.

Elkészítés:
A tészta összetevőiből kelt tésztát dagasztunk, majd 30 percet kelesztjük. Ezután kb 2-3 cm vastag kígyót formázunk belőle és 2-3 cm es szeletekre vágjuk. A szeleteket olvasztott margarinba mártjuk és majd a diós cukorba megforgatjuk és a kikent tepsibe tesszük. A tésztát ha megtelt a tepsi még 30 percig így kelesztjük. Ezután előmelegített sütőben 170 fokon 25-30 percig sütjük.

Az öntet: a vanílilás pudingot elkeverjük kevés tejjel a vaníliás cukorral és a cukorral. A maradék tejet felforraljuk  és az előbbi puding keveréket hozzáöntve kevergetés közben besűrítjük az öntetet.
 
 A tésztát tányérra porciózva, az öntetet ráöntve melegen tálaljuk!

Következő ->>